h1

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry

SONK: Hedelmöityshoidot taattava myös yksinäisille naisille ja naispareille

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry vaatii oikeutta hedelmöityshoitoihin myös yksin eläville naisille ja naispareille. Hedelmöityshoitojen saatavuutta on käsiteltävä tasa-arvokysymyksenä lapsen oikeudet huomioiden.

Nyky-yhteiskunnassa ei miehen ja naisen välistä avioliittoa voida enää pitää normina, jonka mukaan oikeutta hoitoihin tulisi rajoittaa. Keskeistä on lapsen vakaiden ihmissuhteiden ja turvallisen kasvuympäristön turvaaminen. Kypsyys vanhemmuuteen ei riipu parisuhdemuodosta, vaan vanhemman tai vanhempien kyvystä vastuunottoon ja huolenpitoon lapsesta. Nämä molemmat ovat ominaisuuksia, joita löytyy myös yksinhuoltajilta.

Kysymys naisparien oikeudesta hedelmällisyyshoitoihin on läheisessä yhteydessä samaa sukupuolta olevien pariskuntien oikeudesta adoptioon. Ei ole olemassa mitään syytä olettaa, etteivätkö samaa sukupuolta olevat parit kykenisi täysipainoiseen vanhemmuuteen tai tarjoamaan lapselle hyvän kodin siinä missä muutkin adoptioon oikeutetut pariskunnat. Tämän vuoksi myös parisuhdelain täydentämistä adoptio-oikeudella tulee kiirehtiä.

Lisätietoja: Esa Suominen, puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry

puh. 050 5327366 esa.suominen@sonk.fi

www.sonk.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä: