h1

Jussi Saramo

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Saramo:

”Hedelmöityshoidot kuuluvat kaikille”

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Saramo nosti hedelmöityshoidot etusijalle puheessaan Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Espoossa 28. elokuuta. Saramo vaatii, että Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä äänestää yhtenäisesti vähemmistöjen oikeuksien puolesta, jotta ei kävisi niin, että muutama kansanedustaja lipeää puolueen linjasta. Vasemmistoliiton tulisi aina puolustaa ihmisoikeuksia ja tällä tavalla omalta osaltaan olla mukana nostamassa eduskunnan arvovaltaa.

”On uskomatonta, että eduskunta yleensä käsittelee asioita sellaisella tasolla kuin se nyt tekee. On häkellyttävää, että Suomessa vuonna 2006 eduskunta ja media elämöivät siitä, pitäisikö hedelmöityshoidot kieltää joiltain vähemmistöiltä. Että kansalaisten yhdenvertaisuutta alettaisiin loukkaamaan, koska jotkut haluavat pakottaa kaikki muutkin siihen muottiin, johon he itse kuuluvat. Jotkut eduskunnan populisteista arvostelevat vähemmistöjen oikeuksien puolustajia siitä, miten nämä keskittyvät ”pienten vähemmistöjen asioihin” kun ”isommat asiat” ovat retuperällä. On suuri häpeä kuunnella tuollaista ihmisoikeuksia rajoittavaa puhetta.”

”Sinällään koko yritys rajata hedelmöityshoitoja on lapsellinen ja typerä. Ne ihmiset, jotka näitä hoitoja tarvitsevat, saavat ne kyllä vaikka rahalla, tosin kaikilla ei ole varaa ja sekin asettaisi osan ihmisistä eriarvoiseen asemaan. Joku on myös ihmetellyt, miksi asiasta jaksetaan jauhaa kun uusikaan laki ei käytännössä muuttaisi juuri mitään. Minun vastaukseni on, että juuri siksi! En halua elää yhteiskunnassa, joka yrittää pakottaa sen jäsenet elämään enemmistön hyväksi katsomalla tavalla. Kun aletaan rajoittaa vähemmistöjen oikeuksia, ollaan vaarallisella tiellä. Mikä on seuraava askel?”

”Vasemmistoliiton tulee jatkaa linjaa, jolla se on valitettavan yksin puolustanut suomalaisen hyvinvointijärjestelmän ylläpitämistä. Vasemmistoliitto on myös tehnyt varjobudjetit, joilla se on todistanut että sosiaalisempi linja olisi mahdollinen jos vain tahtoa löytyisi. Sellaisella linjalla on kaiken lisäksi takanaan kansan enemmistön tuki. Kyse on siitä, osaammeko näyttää ulospäin oikeanlaisen kuvan puolueesta. Teillä, hyvät toverit kansanedustajat, on siinä suuri vastuu.

”Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on usein ollut edelläkävijä ihmisoikeuskysymyksissä. Olen usein ollut ylpeä teidän kansanedustajien tekemisistä. Uskon ja toivon, että ensi talvena meidän koko eduskuntaryhmämme näyttää, että ihmisoikeudet ovat tärkeämpiä kuin halpahintainen konservatiivisen massan äänten kalastelu. Ja tiedän, että lopulta se on myös puolueen kokonaiskannatuksen kannalta viisasta.”

Lisätietoja:

Jussi Saramo
Vasemmistonuorten puheenjohtaja
gsm: 041 503 4000

%d bloggaajaa tykkää tästä: