h1

Annika Lapintie

Hedelmöityshoitoja kaikille!

Hedelmöityshoitojen antaminen yksin eläville naisille ja naispareille saa kovin monet niin yksityishenkilöt kuin kansanedustajatkin pois tolaltaan. On surullista, että asiasta on liian vaikeaa keskustella vain asia-argumentteja käyttäen. Vaikka tutkimustieto yksiselitteisesti kertoo, että lapsen kehitykselle on tärkeintä huolehtivat vanhemmat tai vanhempi, niin liian usein hedelmöityshoitokeskusteluun sotketaan epärationaaliset tunteet, pelot ja uskomukset.

Nyt eduskunnan käsittelyssä olevalla lailla ei annettaisi yksin eläville naisille ja naispareille uusia oikeuksia. Tällä hetkellä kaikilla naisilla siviilisäädystä riippumatta on mahdollisuus saada hedelmöityshoitoja. Suomessa elää runsaasti hedelmöityshoitojen seurauksena syntyneitä onnellisia lapsia monenlaisissa perheissä. Tätä käytäntöä ei ole mitään syytä muuttaa.

Hedelmöityshoitojen antaminen yksin eläville naisille ja naispareille ei ota keneltäkään toiselta mitään pois. Erilaiset perhemuodot ja elämisen tavat koetaan pelottaviksi juuri tiedonpuutteen vuoksi.

Erilaisia tapoja elää ja erilaisia perhemuotoja ei tarvitse pelätä. Kahden naisen ja lapsien muodostamia perheitä on ollut ja tulee aina olemaan. Minusta lainsäädännön tehtävänä on helpottaa ihmisten arkea, ei vaikeuttaa sitä. Toivon, että hedelmöityshoitolaki menee läpi eduskunnassa.

Annika Lapintie
kansanedustaja, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: