h1

Suuri valiokunta ei muuta eduskunnan päätöstä

18/10/2006

Suuri valiokunta on istunnossaan 18.10. päättänyt, että se hyväksyy eduskunnan päätöksen hedelmöityshoitolain sisällöstä ja isyyslain muutoksista. Päätös syntyi lukemin 21-4.

Eduskunnan kannan mukaisesti äänestivät seuraavat edustajat: Vilén, Kaikkonen, K. Kiljunen, Bryggare, Kiviniemi, Johannes Koskinen, Laukkanen, O.Ojala, Rahkonen, Rehula, Sasi, Skinnari, Thors, Tiilikainen, Uotila, Vapaavuori, Asko-Seljavaara, Kalli, Lintonen, Meriläinen ja Urpilainen.

Eduskunnan kantaa vastaan äänestivät: Akaan-Penttilä, Hemmilä, Kankaanniemi ja Kuisma.

Lisäksi Kimmo Sasi yritti kahdella esityksellä muuttaa isyyden määräytymisen perusteita.

Istunnon pöytäkirja kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/utahref.scr?{KEY}=SuVP+47/2006+vp

Läpimeno oli yllättävän selvä. Suuressa salissa rajaavan lain puolesta äänestäneistä edustajista eduskunnan kannan mukaisesti äänestivät valiokunnassa edustajat Sasi, Laukkanen, Rehula ja Kalli.

Eduskunta äänestää vielä lain hyväksymisestä ja hylkäämisestä YLEn uutisten mukaan huomenna torstaina, mahdollisesti vasta ensi tiistaina. Lain sisältö on nyt kuitenkin lukkoon lyöty, eli rajaavaa lakia ei tällä vaalikaudella enää voi syntyä. Mikäli eduskunta hylkää lakiesityksen kokonaan, tilanne jatkuu nykyisellään ja seuraava eduskunta saa todennäköisesti jälleen yhden yrityksen käsiteltäväkseen. Uskomme kuitenkin vahvasti, ettei näin käy, vaan laki hyväksytään lopullisessa äänestyksessä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: