h1

SDP:n puoluehallitus 5.10.2006:

05/10/2006

Hedelmöityshoidot sallittava yhdenvertaisuusperiaatetta kunnioittaen

SDP:n puoluehallitus tukee hallituksen esitystä hedelmöityshoitolaista. Hedelmöityshoidon antamiselle ei laissa asetettaisi parisuhdevaatimusta. Lapsen edun tulee olla harkinnassa keskeisellä sijalla. Hoitoa ei kuitenkaan saisi antaa, jos on ilmeistä, että syntyvälle lapselle ei voida turvata tasapainoista kehitystä.

SDP toteaa, että ihmisten yhdenvertaisten oikeuksien kannalta on tärkeää, että laki hyväksytään. Hallituksen esityksessä ei olla luomassa uusia oikeuksia vaan lakiin kirjattaisiin reilun kymmenen vuoden aikana vakiintunutta käytäntöä.

Hallituksen esityksessä on monin eri tavoin huolehdittu hedelmöityshoidon avulla syntyvän lapsen edusta. Ratkaisun hoidon antamisesta tekee aina lääkäri ja hänen tulee varmistaa hoidon edellytysten olemassaolo. Hoitoa ei saa antaa kenelle tahansa sitä haluavalle, vaan lapsen etu ja tasapainoinen kehitys on otettava huomioon.

Yhteiskunnan tuki hedelmöityshoitoihin tulee rajata vain niihin tapauksiin, joissa on lääkärin toteamat lääketieteelliset perusteet hedelmöityshoidolle.

Lisätietoja:
puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta, puh. 0400 442 312
puoluehallituksen jäsen Susanna Rahkonen, puh. 050 511 3190

%d bloggaajaa tykkää tästä: